Istorija

 

Istorija

RAVENOL je robna marka Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH koja je osnovana 1946. godine u malom gradu Verther u Vestfaliji od strane Hans Triebel. U početku kompanija je ograničila svoje aktivnosti na proizvodnju i prodaju monogradih motornih ulja i industrijskih proizvoda za čišćenje.

Godine 1964. godine, modernizacijom i proširenjem kompanije, multigradna ulja SAE 10W-30 i 20W-50 su dodata u asortiman, dok je asortiman proizvoda za negu automobila i čistača proširen tako da uključuje specijalne artikle za bicikle i motocikle. U narednim godinama opseg proizvoda za negu automobila je postepeno povećan, a ponuđene maziva su proširene tako da uključuju proizvodnju polu-i potpuno sintetičkih ulja.

Devedesetih godina prošlog veka prodajna aktivnost se širi na međunarodni nivo, a RAVENOL brand postepeno postaje poznat po mnogim područjima svijeta. Danas se mnogi poslovi iz oblasti automobilske industrije, inženjeringa, čelika i građevinarstva, kao i rudarske, poljoprivredne i transportne kompanije oslanjaju se na RAVENOL brendirana ulja i maziva, a RAVENOL proizvodi su sada dostupni i komercijalnim preduzećima i vozačima u više od 80 zemalja.

Mi u kompaniji RAVENOL prepoznajemo sve veće zahteve industrije u svijetu u pogledu raznolikosti i kvaliteta, i posvećeni smo širenju i unapređenju proizvodnog programa RAVENOL. Razumemo da je rast i modernizacija uvijek neophodan proces u cilju konkurencije na sve složenijem tržištu tehničkih maziva.

Strategiju održivog rasta podvučeno je sveobuhvatnim ponovno pokretanjem brenda u jesen 2012. Ova politika usmerena ka budućnosti je posebno vidljiva u ambalaži novog proizvoda koji je modernizovan i optimizovan kako u dizajnu tako iu funkciji.

U 2016. godini 'Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH' sa svojom robnom markom RAVENOL obeležavaju veliku godišnjicu. Priča o uspehu proizvođača maziva u nemačkom gradu Verther, Ostvestfalen - globalnom igraču danas - započela je pre 70 godina. I od tada, proizvodi RAVENOL stoje kao sinonim za standard i visoki kvalitet.

Počevši od monogradinih motornih ulja, masti i različitih tehničkih sredstava za čišćenje, kompanija je kasnije - u 1960-im godinama - takođe razvila multigradna ulja. S‘obzirom na što veće zahteve nove tehnologije , RAVENOL je odgovorio sa visokokvalitetnim vrhunskim proizvodima i proširio svoje međunarodne distributivne oblasti.

Posle višedecenijskog postizanja savršenstva, uvek u kombinaciji sa našim tradicionalnim vrednostima, sada ćemo - 2016. godine - moći da se osvrnemo na 70 godina istorije kompanije. Činjenica koja nas zaista ponosi.

Za video o 70-godišnjoj istoriji RAVENOL-a posetite: https://www.youtube.com/watch?v=tZnwADuY8Q8

Godine 2018, RAVENOL je izabran za zvanični partner za podmazivanje tima Fahruze Sahara Force India F1. RAVENOL visokokvalitetna maziva će se snabdevati direktno u razvojnom centru Force India u Silverstoneu.