Novi Proizvod Ravenol Atf T-ulv Fluid

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je potpuno sintetički ATF (Automatic Transmission Fluid), dizajniran na bazi visokokvalitetnog polialfaolefina (PAO) i estera sa posebnim aditivom i inhibicijom, koji osiguravaju savršenu funkciju automatskog mjenjača. RAVENOL ATF T-ULV Fluid je ATF za posljednju generaciju automatskih mjenjača Aisin Warner. Garantuje visoku zaštitu od habanja u svim radnim uslovima.

RAVENOL ATF T-ULV Fluid ima crvenu boju.

Smanjenje gubitka obrtnog momenta u automatskim menjačima (ATF) je ključni faktor u poboljšanju uštede goriva. Pristup koji obećava je smanjenje viskoznosti tečnosti za automatski menjač (ATF) kako bi se smanjili gubici pri mešanju.

RAVENOL je razvio ATF ultra niskog viskoziteta, nazvan “T-ULV”, koji ima približno 50% nižu kinematičku viskoznost na 40 °C u odnosu na konvencionalne ATF niske viskoznosti. Općenito se podrazumijeva da ako je viskozitet ATF-a prenizak, to može imati negativan utjecaj na vijek trajanja komponenti kao što su zupčanici i ležajevi, te može dovesti do povećanog habanja ili zaglavljivanja.

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je dizajniran da riješi ove probleme primjenom dvije ključne tehnologije. Prvi je PAO visokih performansi (polialfaolefin) sa niskim koeficijentom vuče, što znači nisku viskoznost u uslovima visokog pritiska. Ovo smanjuje otpor na smicanje između kliznih površina pod uvjetima elasto-hidrodinamičkog podmazivanja (EHL), što doprinosi poboljšanju vijeka zamora ležajeva i drugih komponenti. Drugo je estersko bazno ulje visokog polariteta. Utvrđeno je da količina korištenog baznog ulja estera ima veliki utjecaj na vijek trajanja. Smatra se da adsorpcija estera na metalne površine poboljšava podmazivanje u teškim uslovima podmazivanja. Ispitivanja izdržljivosti su obavljena u širokom rasponu uslova, koristeći komponente zupčanika i ležajeva i stvarne transmisione jedinice, i potvrđeno je da RAVENOL ATF T-ULV Fluid nadmašuje ATF niske viskoznosti, uprkos ultra niskom viskoznosti. Štaviše, RAVENOL ATF T-ULV Fluid smanjuje gubitak obrtnog momenta u menjaču za približno 12% u poređenju sa drugim ATF-ovima niskog viskoziteta.

Napomena o primjeni

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je ATF ultra niskog viskoziteta za moderne 8-brzinske automatske mjenjače Aisin Warner.

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je pogodan za upotrebu u automatskim menjačima BMW, Peugeot/Citroen, VW, Volvo. Obratite pažnju na originalni kataloški broj proizvođača!
Karakteristike:

  • Vrlo dobro podmazivanje i na niskim temperaturama zimi
  • Visok, stabilan indeks viskoznosti
  • Vrlo dobra oksidaciona stabilnost
  • Odlična zaštita od habanja, korozije i pjene
  • Odlična konstanta trenja
  • Visoka termička i oksidativna stabilnost
  • Odličan kapacitet hlađenja
Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button