Novo Pristanište Za Ravenol Grupu

Ravenol ulja i lubrikanti su visoko rangirani u Evropi kada su u pitanju maziva za različite tipove motora. Sve više, Ravenol postaje globalni igrač, zahvaljujući pouzdanosti i kvalitetu. S obzirom na veliko tržite koje je sada potrebno snabdeti, potrebna je i infrastruktura koja omogućava distribuciju. U tom duhu je u mestu Lubmin otvoreno novo pristanište za Ravenol. Mesec avgust je doneo dobre vesti!

Malim koracima do velikih puteva

Deutsche Olwerke Lubmin GmbH je prolsavlja još jedno poslovno dostignuće – puštanje u rad novog pristaništa. Ova prekretnica ima veliki značaj za Ravenol. Prvi tanker je svečano dočekan u industrijskoj luci Lubmin u prisustvu brojnih gostiju kao i pojedinaca uključenih u ovaj projekat. Događaj se desio 13. avgusta ove godine. 

Početak ovih lepih vesti datira iz 2012. godine, kada je započet ovaj projekat. Rad se nastavio, tako da je do današnjeg dana uključeno još novih skladišta i logističkih olakšica. Sada je došlo vreme za najveće instaliranje objekata do sada – dodatni tenkovi ulja su konačno postavljeni, zajedno sa brodskim utovarivačem.

Novi utovarivač za lakše rukovanje Ravenol proizvodima

Prvu isporuku bazičnih vrsta ulja je dopremila kompanija Unibaltic koja se bavi brodskim prevozom. Kompanija poseduje tenkove koji su specijalno napravljeni za transport petrohemije, dužine 109 metara i širine 17 metara. Tovarna mogućnost ovog broda je preko 6400 tona što je ekvivalent težini koju je trista kamiona/cisterni u stanju da prenese.

Utovarivač je posledica nove tehnologije. Sirovi materijali sada lako stižu od broda do skladišta. Nova tehnologija je dozvolila da se u ovom slučaju Ravenol služi inteligentno integrisanim mostom u obliku dugačke cevi.

Paul Beker je izvršni direktor kompanije Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH koji je povodom ovog događaja objasnio da je grupa ovih kompanija zajedno dostigla gore pomenutu prekretnicu.

“Ravenol grupa je ovako osnažila svoju svetstku konkurentsku prednost. Čak i kada smo odabrali lokaciju u Lubminu pre deset godina, imali smo viziju o pristaništu. Drago nam je da je sada ova vizija postala stvarnost.” – Paul Beker.

Dr Andreas Barg, finansijski direktor kompanije Deutsche Ölwerke Lubmin GmbH je na sve ovo dodato sledeće:

“Transportne maršrute kao što je ova ne samo da doprinose nižim troškovima, već ove veće količine doprinose produktivnosti i i efikasnosti poslovanja. Pored logističkih prednosti koje je kompanija dobila zbog ovog pristaništa, takođe je smanjila sebi napore kada je u pitanju regionalna saobraćajna infrastruktura.”

Nakon partnerstava sa kompanijama Donkervoort i BMW, lako je poći u nova osvajanja. Ravenol kompanija je ponosna na svoja partnerstva, jer se sinergijski postiže više rezultata.

Do partnerstava dolazi iz više razloga. Sigurno da je kvalitet Ravenol ulja jedno od njih. Ravenol ulja su napravljena po visokim standardima. Kakve sve akreditacije poseduje Ravenol ulje, možete pročitati na stranici O sigurnosti kvaliteta. 

Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button