RAVENOL ATF M 9-FE

Pakovanje:
1 L
  • Šifra: 1211127-001-01-999
  • Cena: 1700,00 RSD
TIP ulja: 
MB-Approval 236.15
Odobrenja: 
MB A001 989 78 03, MB A 001 989 77 03, ATF 7134 FE, ATF 134 FE, ATF 134 ME
Firma:
Autokuća ANNUS d.o.o.
Adresa:
Vareška br. 18-22, 24000 Subotica
Tel.
E-mail:
office[at]ravenol.rs

RAVENOL ATF M 9-FE Serie

RAVENOL ATF M 9-FE Serie je potpuno sintetičko ATF ulje, proizvedeno na bazi hidrokrekovanih ulja i PAO tehnologije sa dodatkom specijalnih aditiva i inhibitora, koji garantuju ispravno funkcionisanje automatskih menjača. RAVENOL ATF M 9-FE Serie ima specijalan sastav i namenjen je posebnim automatskim transmisionim sistemima Mercedes Benz-a 7G-TRONIC sa ECO Stop-Start (NAG2FE+). Garantuje maksimalnu zaštitu od habanja u svim radnim uslovima. 

Napomene o korišćenju

RAVENOL ATF M 9-FE Serie ima specijalan sastav i namenjen je posebnim automatskim transmisionim sistemima Mercedes Benz-a 7G-TRONIC sa ECO Stop-Start (NAG2FE+). 

Karakteristike

RAVENOL ATF M 9-FE Serie ima sledeće karakteristike:

  • Odlična mazivna svojstva i pri niskim temperaturama zimi
  • Visok i stabilan indeks viskoznosti
  • Odlična otpornost na oksidaciju
  • Zaštita od korozije i penjenja
  • Dobro izbalansiran koeficijent trenja
  • Visoka termička i oksidaciona stabilnost
  • Odličan kapacitet hlađenja

o    RAVENOL ATF M 9-Serie je ulje za automatske menjače, specijalno razvijeno za posebnu opremu i ne može se birati na osnovu tehničkih parametara (viskoznosti, itd). Zbog toga tehnički podaci nisu iskazani. 
o    Napomena: RAVENOL specijalno ulje za menjače, se primenjuje isključivo prema originalnom serijskom broju, kako je navedeno i u informacijama o proizvodu. Ukoliko niste sigurni koje ulje Vam je potrebno, obratite se svom serviseru ili ovlašćenom auto dileru, sa originalnim OEM tipom i brojem menjača, ili zatražite naš savet. VIN kod mora biti određen za Vaše vozilo (Vehicle Identification Number). 
o    Nepravilna upotreba RAVENOL ulja za automatske menjače može da dovede do problema i kvarova u sistemu za prenos energije, do povećane potrošnje goriva, nepoželjne reakcije, poput proklizavanja, itd., i može izazvati kvar menjača. 
o    Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH ne odgovara za kvarove i probleme izazvane nepravilnim izborom RAVENOL ulja za automatske menjače

Karakteristike Jedinica Vrednost Provera
Boja  

plavo-zelena

vizuelna
Gustina na 20°C

kg/m³

842

EN ISO 12185
Tačka tečenja

°C

-42 DIN ISO 3016

 

Svi navedeni podaci su približne vrednosti i predmet su komercijalnih oscilacija.