Atf T-ulv Fluid

2500,00 RSD -

Pakovanje: 1 l
Odobrenja: ATF AW-2, BMW 83 22 2 413 477 (8-Speed AT BMW GA8G45AW), BMW ATF 7, PSA 16 350 560 80 (8-Speed AT PSA AMN8/ATN8/AXN8), VOLVO 31492172 (8-Speed AT AWF8G45), VOLVO 31492173 (8-Speed AT AWF8G55), VW G 053 001 A2 (8-Speed AT VW 09S (AQ300-8F))
Firma: Autokuća ANNUS d.o.o.
Adresa: Vareška br. 18-22, 24000 Subotica
Tel: 0659155367
E-mail: office@ravenol.rs

SKU 1211146-001-01-999 Kategorija Tag

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je potpuno sintetički ATF (tekućina za automatski prijenos), dizajniran na bazi visokokvalitetnog polialfaolefina (PAO) i estera sa posebnim dodatkom i inhibicijom, koji osiguravaju savršenu funkciju automatskog mjenjača. RAVENOL ATF T-ULV Fluid je ATF za najnoviju generaciju automatskih mjenjača Aisin Warner. Garantuje visoku zaštitu od habanja u svim radnim uslovima. RAVENOL ATF T-ULV tečnost ima crvenu boju.

Smanjenje obrtnog momenta gubitka u automatskim mjenjačima (ATF) ključni je faktor u poboljšanju uštede goriva. Pristup koji obećava je smanjenje viskoznosti tekućine za automatski prijenos (ATF) kako bi se smanjili gubici uslijed usitnjavanja. RAVENOL je razvio ATF ultra niskog viskoziteta, nazvan “T-ULV”, koji ima približno 50% nižu kinematičku viskoznost na 40 ° C u odnosu na konvencionalne ATF-ove niskog viskoziteta. Općenito se razumije da ako je viskoznost ATF -a preniska, to može imati negativan utjecaj na vijek trajanja komponenti kao što su zupčanici i ležajevi, te može dovesti do povećanog habanja ili zastoja. RAVENOL ATF T-ULV Fluid dizajniran je za rješavanje ovih problema primjenom dvije ključne tehnologije. Prvi je PAO visokih performansi (polialfaolefin) s niskim koeficijentom vuče, što u uvjetima visokog pritiska znači nisku viskoznost. Time se smanjuje otpor na smicanje između kliznih površina u uvjetima elasto-hidrodinamičkog podmazivanja (EHL), što doprinosi poboljšanju vijeka trajanja ležajeva i drugih komponenti. Drugo je bazno ulje esterskog tipa s visokim polaritetom. Utvrđeno je da količina korištenog esterskog baznog ulja ima veliki utjecaj na vijek trajanja. Smatra se da adsorpcija estera na metalne površine poboljšava mazivost u teškim uvjetima podmazivanja. Ispitivanja izdržljivosti provedena su u širokom rasponu uvjeta, korištenjem dijelova zupčanika i ležajeva te stvarnih prijenosnih jedinica, a potvrđeno je da RAVENOL ATF T-ULV tekućina nadmašuje ATF-ove niske viskoznosti, unatoč ultra niskoj viskoznosti. Nadalje, RAVENOL ATF T-ULV Fluid smanjuje zakretni moment u prijenosu za približno 12% u usporedbi s drugim ATF-ovima niske viskoznosti.
Napomena o prijavi

RAVENOL ATF T-ULV Fluid je ATF ultra niske viskoznosti za moderne 8-stepene automatske mjenjače Aisin Warner.

RAVENOL ATF T-ULV tečnost pogodna je za upotrebu u automatskim menjačima BMW, Peugeot/Citroen, VW, Volvo. Obratite pažnju na originalni broj dijela proizvođača!

Karakteristike:

Vrlo dobro podmazivo i pri niskim temperaturama zimi
Visok, stabilan indeks viskoznosti
Vrlo dobra oksidacijska stabilnost
Odlična zaštita od habanja, korozije i pjenjenja
Odlična konstanta trenja
Visoka termička i oksidativna stabilnost
Odličan kapacitet hlađenja

Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button