O nama

Dobrodošli u RAVENOL

Razvijamo, proizvodimo i plasiramo visokokvalitetna maziva koja su podjednako poznata kako u Nemačkoj, tako i na međunarodnom tržištu. U našim najsavremenijim, internim laboratorijama, visokokvalitetni proizvodi su prilagođeni da dobiju odobrenja vodećih proizvođača automobila i da budu u mogućnosti da budu u skladu sa novim specifikacijama u budućnosti. Upravljanje kvalitetom garantuje visok standard proizvoda, koji je zagarantovan od proizvodnje do isporuke.

Kupcu se nudi širok asortiman maziva i proizvoda za negu: motorna ulja za automobile i kamione, trkačka ulja, ulja za automatske i manuelne menjače i pogonske osovine, ulja za poljoprivredne mašine, hidraulična ulja, industrijska ulja, specijalitete, masti, visoke performanse maziva, proizvodi za negu automobila, sredstva za čišćenje, zimske hemikalije i zaštita radijatora (antifriz).

RAVENOL je danas jedan od najmoćnijih brendova maziva za vrhunske proizvode u svetu.

Istorija

RAVENOL je zaštitni znak Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmBh, osnovanog 1946. godine u Nemačkoj. U to vreme, paleta proizvoda je obuhvatala ulja za monogradne motore i razna tehnička sredstva za čišćenje, koja su se distribuirala direktno i putem regionalnih trgovačkih lanaca. Sa proširenjem i modernizacijom Werter fabrike tokom pedesetih i šezdesetih godina, širila se i paleta proizvoda, te je obuhvatala višegradna motorna i transmisiona ulja, masti, kao i uvođenje maziva i sredstava za negu motorbicikala, kao i širok spektar sredstava za hlađenje. Distributivna mreža Ravenol proizvoda se postepeno širila, da bi obuhvatila celu Nemačku. 

Formirana je uspešna mreža trgovaca Ravenol proizvoda, a Ravenol je postala prepoznatljiva marka, a sve kao rezultat rada naših predstavnika.

Da bi ispunio sve veće tehničke zahteve tržišta, Ravenol je proširio paletu svojih proizvoda tokom osamdesetih godina na polusintetička i sintetička motorna ulja i ulja za menjače, raznu autokozmetiku, kao i na maziva i masti. U međuvremenu, distribucija naših proizvoda na teritoriji Nemačke je uključivala razne velike distributivne grupe, kako je potražnja za Ravenol proizvodima rasla.

Ova ekspanzija prodaje naših proizvoda je nastavljena tokom devedesetih godina, te je pokrivala i tržišta drugih kontinenata, kako je nastavljena globalizacija tržišta, te se danas Ravenol proizvodi prodaju u više od 80 država širom sveta.

Od osnivanja, kasnih četrdesetih godina, Ravenol je neprekidno na čelu nauke podmazivanja (lubrikacije), te danas može da se pohvali jednom od najinovativnijih, tehnički najnaprednijih paleta proizvoda za podmazivanje u svetu, te su, zaista, Ravenol proizvodi bez premca bilo gde u svetu.

Da bi se osigurao kontinuitet ovako visokog standarda, RAVENOL proizvodi se neprestano proveravaju i testiraju u našoj laboratoriji, koja je opremljena najmodernijom opremom. Neprekidno proveravamo i testiramo kvalitet naših proizvoda kroz proveru kvaliteta i sisteme nadzora kroz proizvodni proces. Pored navedenog, proizvodi se nadziru kroz naš unutrašnji sistem provere, da bi se osiguralo, da će od ulaznih sirovina pa sve do krajnjeg proizvoda, kupac moći da se osloni na kvalitet i tehnologiju Ravenol proizvoda.

Pored zaštite visokih standarda Ravenol proizvoda, posedujemo laboratorije sa visokoobrazovanim stručnjacima u oblasti analize ulja, razvoja proizvoda i analize pružanja usluga. Uvek držimo korak sa industrijom u cilju unapređenja naših proizvoda, što, zauzvrat, osigurava još veću pouzdanost našim kupcima i održava nas na čelu trenutnog tehnološkog razvoja.

Iza RAVENOL proizvoda stoji profesionalan i iskusan tim, koji su tu da osiguraju, ne samo kvalitet proizvoda, nego i da se staraju o potpunom zadovoljstvu kupaca. Naši kvalifikovani timovi za prodaju i distribuciju su kako u Nemačkoj, tako i u mnogim zemljama širom sveta u kojima sada Ravenol proizvodi dostupni, su posvećeni pružanju brze i pouzdane usluge u svako doba. 

Inovacije

1946

Osnivanje Ravensberger kompanije za ulja i masti Habisch and Triebel u Verteru sa jednoklasnim uljima i mazivima kao i tehničkim sredstvima za čišćenje.

1954

Registracija brenda RAVENOL. Proširenje asortimana proizvoda na industrijska ulja i rashladne tečnosti.

1964

Uvođenje multigradnih ulja. Proširenje asortimana u oblasti proizvoda za negu automobila i bicikala.

1974

Novogradnja i dogradnja zgrade preduzeća za modernizaciju i proširenje proizvodnog prostora.

1977

Nova izgradnja magacina i poslovne zgrade praćena drugom fazom izgradnje 1985. godine.

1985

Proširenje asortimana na polusintetička i potpuno sintetička ulja za motore i menjače. Širenje prodajne mreže i prvo ponovno lansiranje brenda.

1993

Početak i intenziviranje međunarodnih prodajnih aktivnosti. Obnovljena modernizacija proizvodnog prostora.

2003

Proširenje i modernizacija laboratorije kompanije. Optimizacija proizvodnje sa šestostepenom automatskom mašinom za punjenje motornih ulja.

2004

Prva sertifikacija prema DIN EN ISO 9001:2000. Početak globalnih moto-sport aktivnosti sa trkačkim mazivima. Kompanija je imala svoje prve nastupe na domaćim i međunarodnim sajmovima.

2005

Intenziviranje globalnih poslovnih odnosa. Akreditacija laboratorije prema DIN EN/IEC 17025:2005.

2011

Modernization of the office and social rooms. Certification according to DIN ISO/TS 16949:2009.

2012

Sveobuhvatno ponovno lansiranje sa modernizovanim logom brenda i novim dizajnom pakovanja proizvoda, kao i optimizacijom kontejnera za maziva.

2016

Godišnjica. RAVENOL zajedno sa kupcima i partnerima slavi svoju 70. godišnjicu

2018

Partnerstvo sa BVT Racing Point Formula One™ timom

2020

Akreditacija prema DIN EN ISO/IEC 17025:2018, proširenje poslovnog prostora kroz proširenje magacina

2020

RAVENOL Grupa dobija svoj prvi pristanište na lokaciji u Lubminu

2021

Još jedna jubilarna godina... RAVENOL slavi 75. godišnjicu sa zaposlenima, partnerima i kupcima

2021

Kao dodatni naglasak, zapečaćeno je partnerstvo sa ASTON MARTIN – Cognizant FORMULA ONE™ TIMOM

Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button