Novi Partner Za Uspeh: Ravenol I Bmw M4 Gt4

Ravenol i BMW imaju još jedan razlog za zajedničko slavlje. U pitanju je novo partnerstvo povodom sjajnih performansi automobila marke BMW. Ravenol ulja i lubrikanti su prepoznatljiva marka kvalitetnog ulja za automobile, motore i druga prevozna sredstva. Činjenica je da se Ravenol proizvodi konstantno testiraju u laboratorijama koje poseduju najmoderniju opremu današnjice.

Nije prvi put da kompanija Ravenol stupa u partnerstva, te se ovakvi potezi rado neguju. O partnerstvu sa kompanijom Donkervoort smo već pisali, a sada je red na BMW. 

BMW trkački automobil i Ravenol

Prijatno je povezivati se sa kompanijama i društvima koja dele iste vrednosti. Kompanija Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH će od sada opremati svaki novi BMW M4 GT4 trkački automobil koji se proda. Pakovanje opreme sadržaće sve neophodne lubrikante i ulja. Jedan od razloga za ovakav potez jeste zajednički uspeh kroz sinergiju.

Trkački timovi BMW M su imali preko pedeset pobeda sa automobilom BMW M4 GT4 u sezoni 2019. godine. Upravo ovo daje vetar u leđa za nove pobede. 

Omiljeni sport brze vožnje sa novim uljima

Primer dobre prakse u ovom trkačkom sportu jeste BMW M4 GT4. Ovaj model automobila niže uspehe već nekoliko godina. Osim toga, ovaj automobil se takmički u trkama top klase od 2018. godine i redovno proslavlja uspehe. Jeste da je bilo manjih zastoja s obzirom na pandemiju u svetu, ali ukoliko sve bude proticalo kako treba trke će se nastaviti. Prilike su dozvolile da se još jedna trka u Nirnbergu održi 27. juna. 

Ovo vraćanje na trkačke staze je bilo drugačije od ostalih. Upravo su BMW M4 GT4 automobili bili podržani od strane Ravenol kompanije, odnosno od svog novog partnera. Ta trka je bila održana 27. juna, jer su nadležne institucije procenile pogodnu zdravstenu situaciju za ovaj događaj. Osim trke u Nirnbergu, trke DTM Trophy će otvoriti sezonu prvog avgusta u Belgiji. 

Zabeleženi uspesi iz 2019. godine su impresivni. Timovi BMW M su osvojili 53 trke i dobili su više od 170 podium finishes sa BMW M4 GT4 automobilima. Da pojasnimo, podium finishes podrazumeva pobede na nekim od prva tri mesta, kada se takmičari popnu na mini postolje i primaju nagrade. Najčešće onaj sa prvog mesta ima čast da na tom mestu otvori šampanjac za sve.

Pomenutih 170 pobeda se nisu desile na bilo kojim trkama, već na trkama top klase u GT4 kategoriji. Upravo ova kategorija je doživela ekspanziju tokom prethodnih godina. Sve ovo ukazuje na to da je bez premca BMW M4 GT4 uspešan auto. Za sad je prodato 120 takvih automobila u Evropi, Aziji, Severnoj Americi i Australiji. A sada, uz Ravenol lubrikante, prodaja će se sigurno povećati.

Ravenol ulje u BMW motoru

BMW M4 GT4 se pojavljuje prvi na listama u više od 15 trkačkih serija i pojedinačnih događaja širom sveta u 2020. godini.

Svetla budućnost se smeši ovom automobilu na budućim uspesima sa Ravenol kompanijom. Sve o nastanku brenda Ravenol možete pročitati ovde.

BMW M automobili su već testirali Ravenol RSP SAE 5W-30 motorno ulje sa velikim uspehom. Osim toga, testirano je i Ravenol Racing Gearoil 75W-140 ulje na BMW M4 GT4. Oba ulja su odobrena. U budućnosti, svi timovi će pronaći ove proizvode u automobilu, jer će Ravenol opremati svaki prodati BWM M4 GT4 sa ovim paketom.

Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button