Održavanje Automatskog Menjača

Vlasnici vozila sa automatskim menjačem su jedan deo kontrole nad brzinama prepustili mašini. Samim tim, vlasnici moraju biti sigurni da je mašina ispravna i bezbedna za vožnju. Iz tog razloga vam predstavljamo ATF Professional mašinu za menjanje ulja u automatskom menjaču. Svi vlasnici automobila sa automatskim menjačem sada lako mogu promeniti ulje, a auto serviseri mogu proširiti svoje usluge uz fenomenalna rešenja ove nemačke tehnologije.

Nastavite sa čitanjem da biste saznali zašto je menjanje ulja važno i kako do ATF Professional mašine. 

Kako funkcioniše automatski menjač?

Automatski menjač je sastavni deo tzv. automatik automobila. Vrlo je sofisticiran. Vozači ovih modela automobila ne menjaju brzine sami ručno, već njihov automobil to radi za njih. Automatski menjač se prilagođava brzini kretanja automobila. Menjač prenosi trenutak obrta sa motora na točkove u određenom stepenu. Uloga ulja jeste da olakša prenos obrta sa motora na točkove.

Upravo zato što je jedan deo kontrole nad brzinama prepušten mašini, moramo biti sigurni da je mašina svakog momenta spremna za rad.

Održavanje automatskog menjača između ostalog podrazumeva redovno menjanje ulja. Preporuke za zamenu ulja u menjaču dolaze od strane proizvođača automobila. Ukoliko nemate preporuku ili ste je izgubili, ne brinite. Pokazatelj da je vreme za zamenu ulja je boja ulja. Novo ulje je svetlih nijansi – zelenkaste ili crvene boje, a vremenom boje potamne. Što tamnija, gotovo crna boja, navodi da je vreme za zamenu ulja u automatskom menjaču.

S obzirom na to da je normalno da ulje vremenom potamni, predlažemo vam da odvezete auto u servis i dozvolite stručnjacima da umesto vas provere stanje ulja. Redovno održavanje ulja u automatskom menjaču će sprečiti potencijalne kvarove. Izbegnite velike troškove intervencija. Preventivnom zamenom ulja poboljšavaju se performanse menjača, unapređuje se komfor i efikasnost u vožnji i mogu se sprečiti ozbiljni i veoma skupi kvarovi. Optimalno podmazivanje omogućava nesmetan rad komponenti automatskog menjača, štiti menjač od preranog habanja i kvarova i omogućava efikasnu i udobnu promenu brzina.

Dotrajalo ulje i njegova zamena u automatskom menjaču 

Dotrajalo ulje ne podmazuje dovoljno delove automatskog menjača tako da se komponente brže troše, brzine se teže menjaju, skraćuje se radni vek i stvaraju se naslage koje onemogućavaju normalan rad menjača.

Zamena ulja u automatskim menjačima je sigurno potrebna ako osetite grubo trzanje, vibracije ili ako vozilo ne prati ritam promene brzine. Menjanje ulja je od izuzetnog značaja za vaš automobil sa automatskim menjačem. Ne oklevajte, već posetite Auto kuću Annuš ili nas pozovite i zakažite svoj termin.

Kompanija Ravenol je lider u ATF tehnologiji. Mašina je napravljena po nemačkim standardima i dostupna je u AK Annuš. Sva pravna lica, odnosno svi auto servisi mogu nabaviti ATF Professional mašinu za menjanje ulja u automatskom menjaču kod nas i pružati ovu fenomenalnu uslugu u okviru svog servisa. Proširite ponudu svojih usluga i unapredite poslovanje. 

Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button