Ravenol i nova partnerstva

Ravenol ulja i lubrikanti su visoko kvalitetni proizvodi za auto-industriju danas. Svaki motor za automobil je poseban na svoj način, ali nijedan ne bi funkcionisao bez odgovarajućeg ulja. Mnogi su prepoznali ovaj kvalitet i značaj za održavanje automobila, te zato ne pristaju na ništa manje od Ravenol ulja. 

Ravenol i Donkervoort

Donkervoort Automobielen se bavi proizvodnjom izuzetnih sportskih vozila u svojoj modernoj fabrici u Lejlištadu blizu Amsterdama, koja datira još od 1978. godine. Proizvode super-sportske automobile za ljude koji žude za senzacionalnim iskustvima, za iskonskim vozačkim iskustvom i bliskoj povezanosti između vozila i vozača. Da je ovaj Ravenolov partner jedan od najboljih u proizvodnji sportskih automobila govori i Donkervoort-ova perjanica koja se lansira od 0-100 za 2.7s, sa svojih 400 konjskih snaga i težinom ispod 700kg.

Donkervoort nudi jedinstvena iskustva tokom vožnje. Ova vozila nemaju nikakve elektronske asistencije: nema ABS, nema EPS, nema elektronskog upravljačkog sistema.

Donkervoort vozila imaju krutu šasiju, a to znači da je takvim vozilima potrebna tehnička podrška na koju mogu da se oslone. Za poslednji model D8 GTO sa moćnim dvoipolitarskim TFSI petocilindričnim turbo motorom koji je pozajmljen od Audi-ja, prvo punjenje će biti sa visokoperformansnim RAVENOL RSS SAE 10W-60 uljem sa specijalnom USVO tehnologijom. Ovo Ravenol ulje je razvijano za ekstremno sportski stil vožnje, sa ubrazanjem kao kod super sportskih automobila. Evo kako izgleda taj motor. 

Zašto su Ravenol i Donkervoort idealni zajedno

„Filozofije naših kompanija se savršeno slažu” – rekao je Denis Donkervoort na pres konferenciji održanoj u Lejlištadu, u Holandiji. Obe kompanije se raduju zajedničkom radu na duge staze te su potpisale petogodišnji ugovor.

Paul Becher (izvršni direktor kompanije Ravenol), oduševljen zbog novog partnerstva, je pohvalio Donkervoort Automobielen kompaniju rekavši da su njihovi uspesi kroz decenije nemerljivi i da je srećan što je baš Ravenol u mogućnosti da snabdeva njihova vozila. Navodi i to da je upravo usmerenost na detalje ono što je slično kod ove dve kompanije. 

Denis Donkervoort (izvršni direktor kompanije Donkervoort Automobielen) kaže: „Tradicionalne vrednosti naše kompanije uključuju rad sa materijalima vrhunskog kvaliteta da bismo našim kupcima pružili kvalitetan proizvod kreiran sa dušom i srcem – to je jedini način da se probude emocije. Zajedno sa Ravenol-om, želimo da nastavimo na ovom putu, jer mesto naše primene ima vitalno značenje kada su u pitanju tehnički optimizovani lublikanti koji dosežu najviše standarde kvaliteta.” 

Niz uspeha Donkervoort-a

Otkako su počeli sa radom, Donkervoort Automobielen je napravio više od 1200 sportskih automobila. Osim proizvodnje konvencionalnih sportskih automobila, Donkervoort pravi i automobile za trke. Činjenica je da je njihov brend doživeo uspeh još 1990. i 2000-ih kada su postavili rekord na čuvenoj „stazi za dokazivanje“ Nordschliefe u 2004. i 2005. Zanimljivo je da ovu stazu nazivaju još i „zelenim paklom”, zbog intenzivne brze vožnje kroz šumu. Donkervoort je takođe bio vice šampion GT4 evropskog kupa i pobednik 2011. godine u dvadesetčetvoročasovnoj trci u Dubaiju.

Kompanija Ravenol je ponosna na svoja partnerstva, koja osim što dokazuju deljenje vrednosti sa uspešnim automobilskim industrijama, potvrđuju i kvalitet Ravenol ulja i lubrikanata. 

Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button