RAVENOL postaje zvanični dobavljač maziva za GRT

Grasser Racing debituje sa novim partnerom za maziva u DTM-u

Direktor tima Gottfried Grasser: „Veoma nam je drago što imamo RAVENOL  kao snažnog partnera za GRT-ovu predanost DTM-u. Upotreba najboljih maziva i tehnička podrška premium proizvođača su od suštinskog značaja za maksimalne performanse naša četiri Lamborghini Huracán GT3 EVO na visokotehnološkom terenu u DTM-u“

Grasser Racing Team (GRT) will enter the traditional series with no less than four Huracan GT3 Evos

Grasser Racing Team (GRT) će ući u tradicionalnu seriju sa najmanje  četiri Huracan GT3 Evo

Početak novog poglavlja u istoriji GRT-a je neizbežan. Ovog vikenda, tim oko šefa tima Gottfrieda Grassera po prvi put će se takmičiti u legendarnom DTM-u. Taman na vrijeme za početak svoje debitantske sezone, tim Lamborghinija iz Knittelfelda u Austriji dobio je snažnog novog partnera  RAVENOL. U trkama na Autódromo Internacional do Algarve u Portugalu, četiri Lamborghini Huracán GT3 EVO trkačkog tima takmičiće se uz tehničku podršku novog službenog dobavljača maziva RAVENOL.

Vozač Lamborghinija Mirko Bortolotti i njegovi saigrači Rolf Ineichen, Clemens Schmid i Alessio Deledda završavaju posljednji službeni DTM test u Portimau uoči događaja. U utorak i srijedu, kvartet će odraditi svoje krugove u direktnim pripremama za prvi od osam događaja u DTM kalendaru za 2022. godinu. Četiri automobila tima, čiji se 5,2-litarski V10 motori oslanjaju na RAVENOL RSS SAE 10W-60 u DTM operaciji visokih performansi, do sada su u predsezoni prešli oko 4.000 kilometara.

Stvari postaju ozbiljne za GRT od petka sa prvim trkačkim vikendom u DTM-u. Posada i njihovi Lamborghini Huracán GT3 EVO očekuju šest sesija. Nakon dva treninga od 45 minuta uslijedit će dvije kvalifikacije i utrke u subotu i nedjelju. Početak utrke bit će svakog dana u 13:30 CET. U zemljama njemačkog govornog područja, akcija će se prenositi uživo na ProSieben (Njemačka) i ServusTV (Austrija) i na TV-u i putem livestreama. Publika u Velikoj Britaniji može pratiti trke na BT Sportu, dok će navijači u SAD-u i Kanadi moći pratiti DTM na Motortrend-u.

New partner logo of RAVENOL and Lamborghini Team GRT

Novi logo partnera RAVENOL-a i Lamborghini tima GRT

Gottfried Grasser, direktor tima GRT-a: „Veoma smo zadovoljni što imamo RAVENOL kao snažnog partnera za GRT-ovu predanost DTM-u. Naš tim se suočava s jednim od najvećih izazova u motosportu ove godine. DTM je među najtežim trkaćim serijama na svijetu. Da bismo bili uspješni ovdje, savršenstvo do najsitnijeg detalja je ključno u svim oblastima. RAVENOL proizvodi i „zna-kako“ sto nam daje ogromnu prednost u ovoj potrazi. Upotreba najboljih maziva i tehnička podrška vrhunskog proizvođača su od suštinskog značaja za maksimalne performanse naša četiri Lamborghini Huracán GT3 EVO na visokotehnološkom terenu u DTM-u.“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button