RAVENOL predstavlja Mercedes-AMG GT3 Davida Schumachera za DTM 2022

Ove predstojeće sezone, David Schumacher, sin bivšeg trkača Formule 1 Ralfa Schumachera, debitovaće u DTM-u. Biće to prva sezona za bivšeg vozača Formule 3 i šampiona Formule 4 u 2018. van monoposto trka. Schumacher će biti timski saigrač prošlogodišnjeg šampiona Maximiliana Götza i dvostrukog pobednika Lucasa Auera u Mercedes-AMG timu Winward-Racing u popularnoj nemačkoj seriji touring automobila. Tim iz Altendieza je dugogodišnji partner Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH (RAVENOL) u GT trkama.

Davida Schumachera u svom ulasku u DTM podržava mreža uglavnom dugogodišnjih partnera, uključujući Dekra, Schaeffler-Paravan i RAVENOL. Brend RAVENOL predstavljen je konzistentnim izgledom vozila i vozačkog kombinezona i uočljivim logotipom RAVENOL. Ovo je prvi put da se RAVENOL pojavljuje u DTM-u sa punim brendom.

Martin Huning (direktor moto sporta RAVENOL): „Veoma se radujem Davidovom debiju posebno u DTM-u, ali i novoj trkačkoj sezoni uopšteno.

Sa Davidom i Ralfom Schumacherom radimo dugi niz godina i tehnički smo partner Winward Racinga i dobavljač tima. Nadalje, povezani smo s brojnim trkačkim timovima u DTM-u koji pokrivaju različite proizvođače vozila, a takođe smo i službeni partner za maziva DTM Trophyja i serijski partner DTM Classica. Istaknuta prezentacija našeg brenda u kontekstu DTM karijere Davida Schumachera stoga savršeno nadopunjuje našu celokupnu posvećenost.`

Prvi službeni skup DTM automobila održat će se sljedeće sedmice na predsezonskom testiranju u Hockenheimu (04-07. aprila).

DTM kalendar za 2022.:

Portimao (Portugal): 29. april-1. maj

Lausitzring (Nemačka): 20-22

Imola (Italija): 17-19

Norisring (Nemačka): 1-3. jul

Nürburgring (Nemačka): 26.-28. avgusta

Spa-Francorchamps (Belgija): 9-11. septembar

Red Bull Ring (Austrija): 23-25. septembar

Hockenheimring (Nemačka): 7-9. oktobar

Web stranica: Mercedes-AMG Team Winward-Racing

Web stranica: DTM

DTM, Mercedes

Facebook
Twitter
LinkedIn
Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button