Ravenol U Motosportu Kroz Istoriju

Od davnih dana, kompanija Ravenseberger Shcmierstoffvertrieb GmbH je aktivno uključena u trke motora kao tehnološki partner i konsultant za mnoge nacionalne i internacionalne trkačke serije sa različitim sportskim orijentacijama. Za sve to vreme brend je postao konstanta koja se kreće u pravcu u kom se kreće i motosvet. Ulje motoru je kao krv čoveku, pa se lako može zaključiti značaj Ravenol-a za motosvet.

Danas široko učešće ovog brenda u moto trkama obuhvata više od sto trkačkih serija širom sveta. U reli okupljanjima Ravenol je partner brojnih moto trkačkih timova i serija. Nekada je to nacionalni, a nekada svetski šampionat.

Od trnja do zvezda

Ranih osamdesetih godina prošlog veka, saveznički tim Ravenol je započeo Mitsubishi Lancer Turbo u takmičenju Deutsche Rallye Trophae. U sezoni 2004. godine se pridužio sadašnjem ADAC Procar seriji te je na taj način postavio temelje za dalji uspeh i razvoj.

2005. godina je obeležila Ravenol pod reflektorima Svetskog prvenstva turističkih automobila, kao partner tima Ford-Hotfiel, čineći tako svoj prvi nastup u međunarodnim automobilskim trkama. Kasnije, Ravenol se takmičio kao poseban, odvojeni tim na ovim prvenstvima.

Prostor za sportske automobile i GT trke je posebno popularan već duže vreme. Ovde je brend iznova bio uključen u različite serije poput ADAC GT Masters, Blancpain GT serije, GT4 European Championship i Le Mans dvadesetčetvoročasovna trka. 

Ravenol i Formula

Trkači koji sami sede u vozilu su par ekselans u ovom području moto trka, a ova kompanija je uključena od najnižih klasa mladih vozača do najviših kategorija ispod Formule 1. 

Na primer, Ravenol je bio dugogodišnji partner nemačkog ATS Formula 3 kupa. U takmičenju Formula 4 Ravenol podržava nekoliko timova, poput njihovog dugogodišnjeg partnera Neuhauser Racing ili njihovih partnerskih timova koji se takođe takmiče u FIA Formula 3 evropskom prvenstvu gde je Ravenol je zvanični partner u mazivima.

Jedan od najznačajnijih partnera je italijanski tim Prema koji je trenutno tim Mika Šumahera. Saradnja tima Prema i Ravenol-a u trkama jednoseda je započela početkom 2016. godine: od italijanske i nemačke serije Formule 4 preko FIA F3 evropskog prvenstva do GP2 serije koja svoje trke održava u F1 programu podrške.

Pored tehničke saradnje sa trkačkim timovima i organizatorima serija, brend je takođe sarađivao sa proizvođačima u oblastima ulja za motore i menjače. Ova saradnja garantuje konstantno visok standard kvaliteta za Ravenol maziva koja se koriste u moto trkama. Pored toga, brend se takođe bavi amaterskim moto trkama kao tehnički dobavljač.

Još jedno uzbudljivo područje je saradnja sa dva tima na FIA Svetskom prvenstvu u izdržljivosti, WEC. Na vrhuncu trkačkih izdržljivosti, kategorije LMP1, brend sarađuje sa ByKolles Racing, a birtanski tim Strakka Racing je Ravenol-ov partner u LMP2. Vrhunac na WEC kalendaru ostaje klasična automobilska trka par ekselans: Le Mans 24-časovna trka.

Ravenol nastavlja da niže uspehe

Početkom sezone 2016. godine, Ravenseberger Shcmierstoffvertrieb GmbH je postao zvanični partner za maziva ADAC GT Masters i Spezial Tourenwagen Trophy koji se delom takmiči u poplarnom ADAC GT Masters paketu događaja. 

AUDI Sport TT kup takođe se oslanja na kvalitetna Made in Germany maziva. Ravenol je tehnološki partner i zvanični dobavljač serije sportskih automobila koju je Audi stvorio 2015. godine.

Impozantno učešće u nacionalnim i svetskim događajima održava Ravenol ulja na pijedestalu konkurenata ulja, maziva i drugih lubrikanta. Kvalitet se prepoznaje.

Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button