Ulje Motoru Je Kao Krv Čoveku

Motor je pokretač automobila, a uslov za rad motora je ulje. Čemu služi ulje i kada se vrši zamena ulja samo su neka pitanja na koja ćete dobiti odgovor u ovom tekstu.

Ulje podmazuje delove motora koji se pomeraju usled velike brzine kretanja automobila. Sila trenja motora može izazvati ozbiljne posledice ukoliko nestane ulja u motoru. Zamena ulja, iako je dodatni trošak, produžava vek rada motora i samog automobila. Takođe, DPF filter će vam biti zahvalan.

Nedostatak ulja u motoru je kao nedostatak krvi čoveku. Sprečavanje trenja nije jedina uloga, već i hlađenje motora i preventivno delovanje na koroziju. Ne preporučuje se da se ulje jednostavno doliva, već da se kompletno zameni kada dostigne najnižu granicu. Zakažite svoj termin za uslugu zamenu ulja na annus.rs/kontakt

Koje ulje odabrati?

Postoji mnogo različitih vrsta ulja za automobile, a za potrebe ovog teksta predložićemo Ravenol SAE 5W-30 ulje za automobile. Uz ovo Ravenol premium ulje ste sigurni i do 50 hiljada kilometara, odnosno 2 godine vožnje.

Ovo Ravenol sintetičko ulje ima nisku SAPS vrednost i nizak viskozitet. Da li je ovo ulje pogodnije za benzinske ili dizel motore? Pogodno je za obe vrste motora zahvaljujući tehnologiji CleanSinto. Svejedno je da li imate ili nemate turbopunjač i injektor goriva. Još jedna prednost ovog ulja je ta što omogućava hladni start i na taj način se produžava vreme zamene ulja. Smanjite trenje pri pokretanju motora i smanjite potrošnju goriva.

Tajna Ravenol SAE 5W-30 ulja je u tome što sadrži aditive sa niskim sadržajem pepela. Ulje je kreirano namenski, za savremene dizel i benzinske motore. Sve navedene karkteristike doprinose i manjoj emisiji zagađujućih materija. Više o samom proizvodu pročitajte na ovom linku.

Vodite računa o svom automobilu i motoru, i vozite bezbedni uz Premium Ravenol ulja. 

Корпа
Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button